Køkken og Sundhed

På Køkken og Sundhedslinjen lærer de studerende at foretage nogle kvalificerede madvalg. Vi arbejder med den generelle struktur i en madlavningsproces, planlægning, indkøb og tilberedning.

Der er et stort dannelsespotentiale i det at arbejde med mad, derfor vil der være særligt fokus på struktur, enkelthed og gennemskuelighed. Der er stort potentiale for at få frit løb for kreative tiltag, så som at lave en kogebog, egenproduktion af krydderier, tapenader og lignende. De studerende vil lære om og få kendskab til:

  • Økologi, økonomi, sundhed, ernæring, kultur og tradition
  • Grundtilberedningsmetoder og MADDANNELSE
  • Grundteknikker, improvisation og æstetik
  • Inddragelse i tilberedningen af den daglige frokost, sammen med Basens kok

De studerende får mulighed for at afprøve forskellige køkken- og sundhedsfærdigheder, som sideløbende understøttes af virksomhedspraktikker, hvor de studerende får indsigt i og viden om struktur og arbejdsforhold på en arbejdsplads.

På Basen prioriterer vi at drive eget køkken/kantine med produktion af friske og sunde måltider, og inddrager de studerende på Køkken og Sundhedslinjen i alle arbejdsgange og processer af denne drift. Vi har faste leverandører, og alt mad laves fra bunden – af gode og friske råvarer.

De studerende skal på Køkken & Sundhedslinjen blive i stand til at træffe sunde madvalg – både for dem selv og for andre. De skal udvikle egne holdninger til mad, madoplevelser, madglæde samt livskvalitet, og de skal lære at eksperimentere ud fra grundlæggende madlavningsteknikker samt i forhold til smag og konsistens.

På Køkken og Sundhedslinjen er der således mulighed for at gå i detaljer og være kreativ med forskellige råvarer, og der er mulighed for at udvikle viden om sundhed, økologi og bæredygtighed.

EGET speciale på Køkken og Sundhedslinjen

Her har de studerende mulighed for at komme med et specifikt interessefelt, som de gerne vil fokusere og dermed udvikle og videreudvikle kompetencer og færdigheder inden for. Det kan være alt, der befinder sig inden for området køkken og sundhed.

Det kan eksempelvis være, hvis en studerende har en stor interesse for at lave og designe kager, så tilgodeser og tilrettelægger Basen et forløb, hvor dette bliver en mulighed. Næsten alt er muligt på EGET speciale.

Mulige erhvervspraktikker og uddannelsesveje inden for Køkken & Sundhedslinjen:

  • Kok

  • Diætist

  • Smørrebrødsjomfru

  • Bager

  • Slagter

  • Tjener

  • Kostvejleder

  • Sundhedskonsulent

  • Konditor

  • Fysioterapeut

  • Massør

Det er dejligt at finde ud af at man passer ind, og at man med de rigtige redskaber kan komme videre.

Studerende på Basen STU

Det gode ved en STU er, at man har tre år. Jeg har udviklet mig så meget her og jeg er blevet meget mere åben. Og det er dejligt at se, hvordan alle andre også udvikler sig når blot de får de rette redskaber.

Studerende på Basen STU