Outdoorlinjen

På Outdoorlinjen arbejder vi på at udvikle færdigheder til at færdes i naturen gennem forskellige aktiviteter. Faget tager udgangspunkt i naturens iboende pædagogik således de studerende får mulighed for at afprøve og afdække egne kompetencer gennem de forskellige aktiviteter i naturen.

Vi arbejder med friluftsbaserede aktiviteter og oplevelser, der kan give relevant viden og færdigheder, som de deltagende kan overføre til deres hverdag og ungelivet.

De studerende vil komme til at stifte bekendtskab med relevant udstyr, brugen af det samt hvilke former for udstyr, der kan være brugbare i specifikke situationer.

Vi kommer til at arbejde med korrekt brug og håndtering af værktøj samt sikkerhed i friluftsaktiviteter og bushcraft.

På Outdoorlinjen anvender vi naturen som et stressreducerende forum for de unges læring via zonen for nærmeste udvikling: den studerendes grænser udfordres, men overskrides aldrig således, at den unges grænser rykkes i et tilpasset tempo.

Vi skal sanke (samle) råvarer i naturen og tilberede mad, der egner sig til udeliv, idet vi gør brug af naturens eget ”skattekammer.” Vi skal udvikle færdigheder til at ”overleve” i naturen med bushcraft og arbejde med udesport såsom mountain-biking, kano og kajaksejlads mm.

Det er vores erfaring, at der på Outdoorlinjen hurtigt skabes et godt, socialt miljø med respekt for den enkelte deltagers evne til at indgå i aktiviteterne. Endvidere giver Outdoorlinjen gode muligheder for at udvikle færdigheder i praksis.

Her er der ingen freaks, der er plads til os alle. Det hjælper og giver en større forståelse at man er sammen med en masse andre, som også har noget at slås med.

Studerende på Basen STU

Fordi jeg har fået det her STU-forløb, har jeg pludselig de samme muligheder som alle andre – det troede jeg aldrig ville ske.

Studerende på Basen STU

Del indhold: